Yorum Kuralları!

1) Temel Kurallar

Yorumların varlık sebebi, ‘fikir alışverişi’; başka hiçbir şey değil. Gerek yazıyı kaleme alan yazarla, gerekse yorum yazan diğer kişilerle fikir alışverişinde bulunabilir ve bu şekilde yazıda gördüğünüz doğruları genişletebilir, yanlışları eleştirebilirsiniz.
Yaptığınız yorumun, yazıyla ilgili olmasına özen gösterin. Yorum yaptığınız yazının ana temasıyla doğrudan ilişkili olmayan yorumlar göndermeyin.
Bir yorumun sitede yayınlanmış olması, site yazarının söz konusu yorumda ifade edilen fikre katıldığı anlamına gelmez. Bu nedenle, katılmadığınız bir yorumun ilgili eleştirilerinizi lütfen ilgili yorumun yazarına yöneltin.
Gerek yazılarda, gerekse yapılan yorumlarda, kendi düşünce dünyanıza uygun gelmeyecek fikirlerle karşılaşmanız çok doğal. Yorumlar, bu gibi durumlarda kendi düşüncenizi ifade edebilmeniz için var. Ancak düşüncelerinizi ifade ederken, kimi davranışlardan uzak durmanız gerektiğini unutmayın:
  • Kişilik Haklarına Saldırı: Hayatta olan ya da olmayan hiç kimse hakkında küçük düşürücü mahiyette, hakaret içeren, kişilik haklarını ihlal eden yorumlar yapmayın.
  • Nefret Uyarmak: Hiçbir kişi, kuruluş ya da kimlik hakkında nefret mesajına yer vermeyin, şaka yollu da olsa şiddet çağrısında bulunmayın.
  • Etiketleme: Herhangi bir yazı ya da yorumu eleştireceğiniz zaman, sadece ifade edilen düşünceyi eleştirin. Eleştirdiğiniz düşüncenin sahibini herhangi bir kimlikle özdeşleştirmeyin. Örneğin, ‘Siz …istler ne anlarsınız ki!’ gibi bir ifade, fikir alışverişinden çok ağız dalaşını sonuç verir.
  • Niyet Okuma: Sadece ifade edilen düşünceyi eleştirin. Niyet okumayın. Gizli ajanda/gündem ithamında bulunmayın. Sevan Nişanyan’ın ifadesiyle, “Asgari haysiyete sahip biri için, sözünün ardında gizli gündem yahut kişisel çıkar aramak hakaretlerin en ağırıdır. Namussuzlukla itham etmektir. / Popüler olmayan birtakım fikirleri cesaretle ortaya koyan birine özel çıkar atfetmek terbiyesizliğin uç noktasıdır.”
Düşüncelerinizi ifade ederken makul bir ton kullanmaya gayret edin. Örneğin, ‘Sizin … adlı yazarı okumaya ihtiyacınız var.’ gibi, karşınızdaki kişiye cehalet imasında bulunan bir ifade yerine, ‘Bu yazar, … isimli kitabında şöyle bir düşünce öne sürüyor’ şeklinde arz edilen bir düşünce, hem tansiyonu yükseltmeyecek, hem de herkes için daha faydalı olacaktır.
Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site editörü yorumunuzu kısmen yayınlamayı ya da hiç yayınlamamayı tercih edebilir.

2. Yorum Sistemi

Son Sektör’e yorum yapmak ancak google hesabı olması  olmakla mümkündür. Siteye üye olanlar istedikleri içeriğe yorum yapabilir sonra diğer tüm yorumlar otomatik olarak yayınlanır.
Yorum kurallarının dışına çıkan üyeler site editörleri tarafından değerlendirilir ve gerekirse önceden uyarı yapılabilir.
Ulaşmaya çalıştığımız yorum kalitesinde yorum yapan üyeler baş tacımızdır.

file_uploads = On